Rogalarmer redder liv.jpeg?ixlib=rails 0.3

Røgalarmer redder liv

Røgalarmer redder hvert år menneskeliv. Er du en af de 25% danskere der ikke har installeret en røgalarm? Så læs lige...

Jonas ebbe.jpg?ixlib=rails 0.3.2&facepad=2
Jonas Ebbe
næsten 8 år siden

Det der er opsigtsvækkende og skræmmende er, at kun ca. hver 7. af de boliger, hvor personer omkom i forbindelse med brand, har installeret røgalarmer.
Konklusion: Røgalarmer redder liv.

I 2004 blev det et lovkrav i Danmark, at alle nybyggede boliger og etageejendomme mv. skal forsynes med røgalarmer og disse skal være tilsluttet husstandens 230V installation.

Det efterlader jo spørgsmålet: Hvad med resten af boligerne i Danmark?
Størstedelen af Danmarks befolkning bor jo i huse, der er ældre end denne lovgivning.

En undersøgelse fra beredskabsstyrelsen viser, at i 2005 havde størstedelen af deltagerne slet ikke overvejet at montere en røgalarm. Samme undersøgelse blev foretaget i 2009 hvor størstedelen svarede at det var rent dovenskab eller sløseri der gjorde, at de endnu ikke havde monteret røgalarmer i deres hjem.

Dette sløseri og dovenskab koster desværre menneskeliv. Alt dette kunne måske have været undgået hvis en røgalarm til priser fra 60-200 kr havde været installeret.

Statistiske informationer fra beredskabsstyrelsen

De 46-55 årige er flittigst til at installere røgalarmer, hvorimod de 18-25 årige, og folk over 65 år ikke tænker så meget på det.

Personer der bor i lejlighed/etageejendom tænker heller ikke så meget over at installere røgalarm i forhold til husejerne.

Geografisk er personer i hovedstadsområdet også mindre bevidste om brugen af røgalarmer.

Cirka 5% af deltagerne i undersøgelsen har oplevet at en røgalarm har været med til at forhindre en ildebrand på et eller andet tidspunkt.