Led skinnespots ogsa til butikken galleriet eller showroomet.jpeg?ixlib=rails 0.3

LED skinnespots - også til butikken, galleriet eller showroomet.

LED er den perfekte erstatning for dine strømtyve i loftets lysskinner - og der er mange penge at spare.

Jonas ebbe.jpg?ixlib=rails 0.3.2&facepad=2
Jonas Ebbe
cirka 5 år siden

Formålet er altid det samme.

Det handler om den pænest muligt præsentation.

Uanset om det er tøjet på knagen, maleriet på væggen eller grøntsagerne ved disken så er det vigtigt at de præsenteres så flot og attraktivt som muligt.

For ellers kan det jo være lige meget. Ingen køber en salat eller en bøf som ser trist ud. Og hvis hårfarven du fik lavet hos frisøren ser anderledes ud i sollyset, så skyldes det ofte lyskilder med en lav farvegengivelse

Hidtil har kun halogenspots kunnet levere en farvegengivelse der er god nok, men det er slut nu.

LED skinnespots kan nemt erstatte de strømslugende halogenspots i din lysskinne, og samtidig fjerne de ulemper der er ved halogen. 

Halogenspot udvikler en kraftig fremadrettet strålevarme, og bidrager derfor kraftigt til opvarmning af lokalet.

Problemet med opvarmningen er at det kan blive alt for varmt om sommeren, og hvis lofthøjden er lav kan en halogenspot være direkte ubehagelig at opholde sig - og ikke mindst - arbejde under.

Varmestrålingen slider også på de genstande, som belyses og de falmer derfor hurtigere. Akkurat som når genstanden står i vinduet.

Med de nyeste LED skinnespots fra er den fremadrettede varmestråling nærmest ikke tilstede, og evnen til at gengive farver naturtro er 95% (Solens lys giver 100% og gløde- og halogenpærer ligger mellem 95 og 100%).

Det er naturligvis en investering at udskifte til LED, men det betaler sig alligevel.

Strømbesparelsen er meget stor, og levetiden på spotten er meget lang.

En halogenpære holder ca. 2.000 timer og koster kr. 2-300,-. LED spotten holder op til 35.000 timer og koster måske kr. 1.000,-

Så hvad der spares i nye lyskilder og tidsforbrug på udskiftning skal også tælles med.

Hos Center for Ridefysioterapi v/Kiki Boserup faldt valget på LED skinnespots.


I første omgang var det tanken at montere dobbelte halogenspots. Den korte levetid på halogenerne, den høje pris på nye lyskilder og ikke mindst det høje watt forbrug fik tankerne hen på LED i lysskinner.

En anden medvirkende faktor er at lyskilderne sidder meget højt, særligt i entreen, og derfor er det praktisk ikke at skulle skifte lyskilderne.

Hos Center for Ridefysioterapi er indehaver Kiki Boserup meget glad, for LED spottenes evne til at fremhæve farverne på de mange billeder af Centret´s heste, som pryder væggene i hele bygningen, til glæde for de mange tilknyttede patienter og besøgende.

Den intime og hyggelige stemning i Centrets spise- og kaffestue understreges af den indirekte lyseffekt, som skabes ved reflektionerne fra de gråtonede vægge.