Giv din lampe personlighed med en flot stofledning.jpeg?ixlib=rails 0.3

Giv din lampe personlighed med en flot stofledning

Du kan nemt bygge din egen lampe, eller ændre udtrykket på dem du har i forvejen. Se hvad du skal bruge...

Brian sommer.jpg?ixlib=rails 0.3.2&facepad=2
Brian Sommer
mere end 4 år siden

Stofledning - din stil & dit valg

Er den gamle lampe blevet for trist at se på? Hvorfor ikke pifte den op med en flot stofledning - det er slet ikke så svært.

Det kræver for det meste ikke mere arbejde end 20-30 minutter med en lille skruetrækker.

Sådan kommer du i gang

På internettet finder du et stort udvalg af stofledninger, fatning og dekorative pærer. Vælg lige den nuance eller kombination der passer dig, og så er det bare med at komme i gang.

Hvis du skal ændre på en eksisterende lampe, så skal du altid starte med at slukke for strømmen og derefter pille lampen ned.

Nu skal du til at skille lampen eller fatningen ad. Det som volder mest besvær er som oftest fatningen. En fatning har nemlig en modhage som sikrer at den ikke skiller ad når du skifter pæren.

Når du har skruet pæren ud af fatningen så kan du kigge ned i bunden. Dernede sidder den lille modhage, og den kan være svær at få øje på. Den skal enten påvirkes udad eller nedad. Du kan sikkert mærke modhagen, når du forsøger at skrue fatningens to halvdele fra hinanden.

Påvirk modhagen og drej fatningen, måske flere gange, indtil du kan dreje den frit fra hinanden.

Nu skal du løsne skruen i pinolaflastningen - der sidder sådan en lille dup på toppen, og i den er en skrue som skal løsnes. Det er rent faktisk den som bærer din lampes vægt...så skruen er vigtig når du samler lampen igen.

Nu kan du skifte den kedelige ledning til en helt ny stofledning med et ny udtryk.

TIP: Brug et stykke tape og en klud

Når du skal afkorte ledningen til den ønskede længde, eller afisolere den, så kan stofledningen godt drille dig lidt.

Den ekstra omvikling af stoffet kan trevle op, eller smøge sig op ad ledningen når du skubber den gennem fatningen. Det kan være ret belastende.

Heldigvis får du her et lille tip.

Inden du klipper, eller du skal til at afisolere stofledningens yderkappe, så tag et kort stykke tape og vikl det stramt om ledningen. Klip eller skær midt på tapen, så kan du bedre styre stoffet under vejs.

Tapen kan også hjælpe dig, når du skal have stofledningen gennem pinolaflastningen.

Kluden - den skal du bruge til at rense en svanehals eller lignende, inden du trækker ledningen i gennem.

Netop svanehalse har det med at smitte lidt af, og hvis du skal have en hvid eller lys ledning igennem, så er det bedre at afsmitningen er sket på et stykke klud, end på din nye ledning.

God arbejdslyst.

...skrevet af Greenline.dk - Brian