Pollen lugt og partikler nej tak.jpg?ixlib=rails 0.3

Pollen, lugt og partikler - nej tak.

Røde øjne og en næse der kilder og løber. En luftrenser kan afhjælpe symptomerne på høfeber.

Brian sommer.jpg?ixlib=rails 0.3.2&facepad=2
Brian Sommer
næsten 3 år siden

Atjuu! Føj for en stank! Host host!

Luftbårne partikler kan både skabe og fremkalde allergi. Partikler, der stammer fra luftforurening, kan være direkte skadelige for helbreddet.

Astma og allergiforbundet oplyser at op mod 1 million danskere har symptomer på høfeber - det kan gå udover koncentrationen og dermed påvirke og/eller begrænse muligheden for at deltage i sociale sammenhænge, på arbejdet og i indlæringssituationer.

En luftrenser fra Woods fjerner op til 99,97% af de mikroskobiske partikler og bakterier fra luften.

Udstyres luftrenseren med et kulfilter kan man også slippe af med lugt fra røg, madlavning, husdyr m.m.

Luftrensere fra Woods er meget støjsvage og selv strømforbruget er minimalt, og de kan både stå på gulvet og hænge på væggen. 

Sådan fungerer en luftrenser.

Luftrensere fra Woods suger luften gennem det meget effektive active ION HEPA filter, som opfanger selv de mindste partikler.

Luften ioniseres undervejs i luftrenseren, så filteret får de allerbedste betingelser for at fastholde partiklerne.

Når luften har passeret filteret er 99,97% af partiklerne opfanget af filteret, som skal skiftes en gang om året - og når du gør det, er du sikret 10 års totalgaranti og en god luftkvalitet.

Du kan også fjerne uønsket lugt med en luftrenser. Det kræver blot, at du vælger en model med mulighed for montering af et aktivt kulfilter, som også skal skiftes ca. en gang om året eller efter behov.


Billede af luftrenseprincippet med kulfilter i WOODS ELFI-300 + ELFI-150 på et børneværelse.

Hvor er en luftrenser velegnet?

Det er klart at allergikere vil have stor glæde af en luftrenser både i hjemmet og på kontoret.

Hos dagplejemoren eller i vuggestuen, hvor blenumser dunster, løs kan et kulfilter hjælpe med at fjerne den uønskede lugt - samtidig med at partikelniveauet holdes nede, når de små fræser rundt på gulvet.

I byerne, ved større trafikkerede veje, i hjem med røg fra cigaretter eller i stuen hvor du hygger med levende lys. Der giver luftrenseren de skadelige partikler en "krammer", som de vel at mærke ikke slipper ud af igen.

Spørg chefen...
Vidste du - eller din chef, at pollenallergi i 2014 medførte 266.000 sygedage og 2,3 millioner ineffektive arbejdsdageKilde dr.dk

Det giver i hvert fald god mening at investere i en luftrenser til kontoret. 

Strømforbruget og støjniveauet er minimalt og et par sygedage om året bliver hurtigt dyrere, end de ca. kr. 2.700,- inkl. moms som den mindste luftrenser fra Woods koster.

Hvornår skal luftrenseren være tændt?

Det korte svar er hele året - for det koster minimalt i strømforbrug.

I pollensæsonen giver det sig selv for en allergiker, men når luftrenseren samtidig reducerer mængden af andre skadelige partikler fra blandt andet stearinlys, trafik, og brændeovnen, så gavner luftrenseren luftkvaliteten i lokalet hele året.

Apropos pollensæsonen - det forventes at sæsonen forlænges med op til 2 måneder pga. klimaforandringerne.
I 2016 varede sæsonen fra marts til september, forlænges den med en måned i hver ende så ser vi altså frem mod næsten 3/4 af året...
I begyndelsen af marts 2017 slog pollentallet for el rekord - tallet lød på 550.

Monteres kulfilteret fjerner luftrenseren også duften af kollegaens makrelmad...eller den lille vind, som "ingen" har sluppet på kontoret. I hjemmet kan den fjerne duften af husdyr, kælder og røg, eller måske duften af den heftige karryret du har tilberedt dagen før.

Kombineret luftrenser og affugter.

I en fugtig kælder eller i det fugtige sommervarme soveværelse slår du to fluer med et smæk, når du investerer i en kombineret luftrenser og affugter

Man sover ganske enkelt bedre i tørre omgivelser uden pollen og partikler.

Hos Greenline.dk kan du få hjælp til at vælge det rettet produkt til at forbedre luftkvaliteten - du siger bare til.

Skrevet af Greenline.dk - Brian Sommer