Philips hue er lysstyring pa den sjove og nemme made.jpg?ixlib=rails 0.3

Philips Hue er lysstyring på den sjove og nemme måde

Det er langt fra nyt, men det er din fordel. Der er sket meget siden Hue kom frem, og det gør der stadig

Brian sommer.jpg?ixlib=rails 0.3.2&facepad=2
Brian Sommer
cirka 3 år siden

Hvad er Philips Hue egentlig?

Hue oversættes fra engelsk til nuance, og det giver god mening, at Philips har kaldt systemet netop det. LED pærerne kan lyse i over 16 milioner farver.

Her tester Greenline.dk de nye E14 lyskilder fra Philips Hue.

Philips Hue fungerer via en App til din smartphone, tablet osv. App´en kommunikerer med styreenheden, som kaldes en Bridge (bro).bo

Det er muligt at lave unikke scenarier med lys i alle farver. Du kan nemt sætte stemningen til den gode flaske rødvin, eller skabe et lys som øger koncentrationen, når du skal arbejde. Omvendt kan du ændre lyset, så det bliver lettere at falde i søvn og stå op igen med en simulering af en solopgang.

Philips Hue skiller sig markant ud fra resten af markedet af intelligent lysstyring. Det er her, udviklingen sker først. Der er flest App´s, og Philips går hele vejen med enkelte lyskilder i GU10, E27 og E14, samt LED bånd og et fuldt lampesortiment.

Farver eller ej?

I grove træk kan Philips Hue opdeles i 3 typer belysning.

Hue White and Color ambiance - er flagskibet og hele pakken.

Color serien giver dig mulighed for at lege med alle de 16 milioner farver inklusiv de hvide nuancer.

Det er naturligt nok den dyreste serie af Philips Hue lyskilder og lamper. Du har til gengæld alle tænkelige muligheder for individuel tilpasning af lyset.

Af de mere sjove muligheder kan nævnes diskotek og fyrværkeri App´s, som lader lamperne blinke i takt med den musik, du afspiller fra din tablet/smartphone, eller giver en nytårseffekt med et farvestrålende fyrværkerishow (uden behov for sikkerhedsbriller og stormtændstikker).

Greenline.dk´s kunde Brian K´s privatoptagelse af Hue Fireworks. Tekstet og redigeret af Greenline.dk

Hue White ambiance - kan det samme som color, altså bare uden alle farverne. White ambiance kan skifte i de hvide nuancer mellem hvidt dagslys (6500 Kelvin) og gyldent hyggelys (2200 Kelvin).

Hvis du gerne vil have en intelligent lysstyring og mulighed for at ændre på lysfarven - uden behov for fest og farver, så er White ambiance serien det rigtige sted at starte. White ambiance er da også billigere end "Color", og man kan jo supplere med nogle Color lyskilder, når der skal være fest.

Hue White - kan dæmpes og styres via App´en. Du kan ændre på lysstyrken samt tænde og slukke
...men farven er altid den samme på 2700 Kelvin som en almindelig glødepære.

Meget mere end en leg med lyset

Når du har investeret i dit første Philips Hue startsæt, så åbner du for en helt ny måde at "se lyset på"

Du må nemlig gerne lege med lyset - faktisk lige så tosset som du vil.
...det er også svært at lade være med.

  • Du kan styre din belysning, uanset hvor du befinder dig i verden
  • Lyset i huset kan tændes, når du nærmer dig din bopæl (via GPS lokalisering) 
  • Tænd lyset fra carporten, før du slæber varerne ind fra bagagerummet
  • Sæt scenen til en hygge- eller filmaften fra sofaen
  • Tænd lyset fra hængekøjen...måske på Bali, hvis du er så heldig.

Med andre ord bliver din belysning forvandlet til en totaloplevelse.

Philips Hue kan være din tryghed, din præventive sikring mod indbrud eller dit helt eget diskotek.

Lyset er dit valg, og valget tager og ændrer du direkte øjeblikkeligt fra din smartphone.

Andre muligheder med Philips Hue

Trådløse kontakter - når du ikke har adgang til App´en

Hvis du ikke lige har en din telefon ved hånden, eller dine gæster ikke har adgang til App´en, så kan du supplere med trådløse betjeninger, som alle kan kodes op mod dine lyskilder.

  • Philips Hue Tab kan programmeres til flere funktioner. Det kan være "skift til dagslys", når der skal gøres rent eller arbejdes i køkkenet, eller dæmp lampen ved sofaen og sluk lyset i køkkenet, når der skal ses film. Du kan tage din Hue Tab med dig rundt i huset, og den kræver ikke nye batterier. Hue Tab oplades kinetisk ved bevægelse og brug.
  • Philips Hue Dimmer Switch er en trådløs lysdæmper, som ikke behøver en bridge for at fungere. Den kan kodes sammen med op til 10 lyskilder eller lamper.
  • Philips Hue Motion Sensor er en trådløs bevægelsesføler, som kan placeres overalt, så længe det er indendørs. Via App´en kan den programmeres til at gøre stort set alt, så snart der registreres bevægelse. Det kunne være at tænde en dæmpet natbelysning ved trappen til første salen og hele vejen frem til og på toilettet eller måske at tænde lyset i køkkenet og bryggerset, så du nemt kan bære dine varer ind fra indkøbsturen.
  • Philips Hue Bridge 2.0 er den nyeste version af selve styresystemet. Har du den gamle runde version, kan du problemfrit skifte til den nye firkantede Bridge 2.0 og få flere muligheder - blandt andet stemmestyring via Siri til iPhone m.m.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan altid kontakte din certificerede forhandler af Philips Hue. 

Greenline.dk er certificeret forhandler af Philips Hue og tilbyder mere end 30 års erfaring med alt inden for el-artikler og belysning. 

Du siger bare til, hvis du har brug for hjælp - vi er her for det samme.

...skrevet d. 24/5-2017 af Greenline.dk - Brian