Frostsikring af vandror.jpeg?ixlib=rails 0.3

Frostsikring af vandrør

Har du problemer med vandrør, der fryser? Så får du et endnu større problem når røret tør op igen. Med mindre du....

Jonas ebbe.jpg?ixlib=rails 0.3.2&facepad=2
Jonas Ebbe
mere end 7 år siden

Mine vandrør er isoleret...de fryser alligevel?

Det er ikke altid, at isolering af dine vandrør er nok. Ofte er 90% af de vandrør, der fryser til, dækket af isoleringsmateriale. Problemet opstår i enderne, hvor røret enten har en overgang ned i jorden eller ind i en væg. Her kan man ikke helt gardere sig imod frosten, i hvert fald ikke uden at gøre noget ved det.

Hvad kan jeg gøre for at frostsikre mine vandrør helt?

Der er faktisk en let og billig løsning på problemet. Ved hjælp af frostsikring til vandrør, kan du let og hurtigt komme frosne vandrør til livs.

Der findes 3 løsninger indenfor frostsikring af rør, det kaldes også for el tracing. Du kan herunder læse forskellen på de 3 typer, og fordelene ved dem, hver især:

Løsning 1: Dette er den lette løsning i forhold til, hvor let og hurtigt det kan monteres på dine vandrør. Du køber en færdig pakke frostsikring, hvor varmekabel med stikprop, termostat og afslutning er færdigmonteret. Kablet fastmonteres på vandrøret, og termostaten placeres på et af de mest udsatte steder i forhold til frost. Tilslut stikproppen i stikkontakten, og så er du i gang med at frostsikre dine vandrør. 

Løsning 2: Denne løsning er mere forbeholdt håndværkeren eller gør-det-selv hobby manden med lidt teknisk erfaring. Selvregulerende varmekabel købes i den længde man selv ønsker. Herefter monterer du selv stikprop og afslutter varmekablet med krympemuffe for en sikker og vandtæt afslutning. Forskellen på dette og almindeligt frostsikring er, at du ikke skal montere termostat på det selvregulerende varmekabel. Der sidder en modstand i kablet, som gør, at når kablet på grund af kulden enten udvider sig eller trækker sig sammen, så slukker eller tænder det helt automatisk for strømmen.

Frostsikring af lokaler?

Det er også muligt at holde et lokale frostfrit. Du kan ved hjælp af en lille frostvagt radiator holde temperaturen i et lokale over frysepunktet.

Hjælp og vejledning til frostsikring?

Hos Greenline.dk kan du altid få hjælp. Spørg bare, hvis du er i tvivl om hvilken frostsikringsløsning du bør vælge, i forhold til netop dit behov.