Brug lyset smart om natten ellers ser det sort ud.jpg?ixlib=rails 0.3

Uden en natlampe ser det helt sort ud..

Natlamper giver et svagt lys, som ikke blænder. Rart og trygt, når du står op midt om natten.

Brian sommer.jpg?ixlib=rails 0.3.2&facepad=2
Brian Sommer
mere end 3 år siden

Brug lyset smart - også om natten.

Du har med garanti prøvet det - at stå op midt om natten.

Mørket er bare ikke det bedste at bevæge sig rundt i.

Som barn er der farlige monstre og skygger overalt i mørket. 

Som forælder er det legoklodser, dukker og biler man kan træde på.

Og der er da heller ikke noget, som følelsen af dine bare tæer mod kanten af et møbel - det har du desværre nok også prøvet.

Lad en natlampe (eller flere) være tændt på din natterute, eller lad lyset tænde helt af sig selv med en bevægelsesføler.

Med moderne LED belysning slipper du også for en stor strømregning.

Natlampe med bevægelsesføler

Natlamper med bevægelsesfølere er måske den billigste løsning, men i mange tilfælde også den mest optimale. Det giver langt den bedste søvn, at der er mørkt, når du sover. Det giver også en garanti for det laveste strømforbrug, når lyset kun tænder, når behovet opstår.

I det hele taget, er der ikke noget som at kunne bevæge sig i ro og mag, mens lyset tænder efterhånden, som du kommer frem.

- lyset må bare ikke blænde.

At træde ind i et pludseligt lyshav, når øjnene fra søvnen er vænnet til mørket, er decideret ubehageligt. Det kan tilmed forstyrre din søvnrytme.

En simpel og diskret løsning er LED båndet fra Bedlight. Bedlight monteres med en eller to bevægelsesfølere under sengen, under møblet eller måske på underkanten af gelænderet til trappen.

Når fødderne rammer gulvet, eller når du nærmer dig en af følerne, så tænder båndet med nedadrettet blændfrit lys. Præcis i den lysstyrke som du har indstillet båndet til.

Bedlight oplyser præcis det du har brug for gulvet - men kun når du har brug for det. Samtidig tilføres området tilpas med lys til, at du kan se og orientere dig helt uden at genere den, som sover ved siden af, eller uden at blænde og vække barnet på børneværelset.

Der findes også loftlamper med samme funktion, enkelte har en blød opstart, som sikrer at du ikke bliver blændet med den fulde lysstyrke som en blitz fra et kamera. 

Loftlamper er derfor bedst i gangarealer, på toilettet og hvor der ikke er andre, som kan vækkes af det pludselige lys.

Husk dog på at sensoren også vil reagere på dine kæledyr.

Natlamper med skumringsrelæ

Foto fra https://www.greenline.dk/k/belysning-lamper/natlamper-vaagelamper.

Et skumringsrelæ måler hele tiden på, hvor mørkt der er. Når der er mørkt nok vil relæet tænde for lyset, til der igen er lyst nok, hvorefter relæet slukker for lyset. 

Det betyder, at der er lys i hele mørkeperioden, altså allerede inden du kommer frem.

Afhængig af typen af natlampe og dens strømforbrug kan det medføre et højere strømforbrug. De helt små LED natlamper til stikkontakter er uhyre billige i drift. 

Permanent natlys kan dog have sine fordele - for eksempel som præventiv belysning for at undgå indbrud osv.

Husk dog på, at tyven godt er klar over, at de færreste har lyset tændt hele natten - så stol ikke kun på lyset i den forbindelse. Lad i stedet som om du er hjemme.

Den smarteste natlampe - hedder Philips Hue

Billede fra greenline.dk/led-paerer/philips-hue. 

Philips Hue kan, via en App til din smartphone, programmeres til at tænde om natten på et forudbestemt lysniveau, eller til at fungere sammen med Hue Motion sensor, som forventes lanceret i løbet af 2016.

Du kan endda lade lamperne lyse svagt gult eller rødt, så dine øjne generes så lidt som muligt.

Philips Hue er samtidig velegnet til at tænde og slukke for lyset, præcis som om du var hjemme, og går det helt galt, kan du bare styre lyset fra sommerhuset, hvis du har glemt det, inden du tog afsted.

Du kan læse mere om alle mulighederne med Philips Hue her.

Lys i mørket er komfort og sikkerhed

Bedlight er utrolig velegnet til dig som står op før din partner - eller til dig som skal op om natten. Du kan finde sutskoene, de rene underbukser samt tøjet fra dine skuffer og skabe i ro og mag uden at tænde loftlyset, du skal bare sætte fødderne på gulvet. I dine skabe kan du montere Closetlight, som tænder, når du åbner skabet.

Ved trappeopgangen kan en lille natlampe med LED og skumringsrelæ lyse hele natten - for en sikkerheds skyld.

Når du stavrer ind i bryggerset med nøgler og bæreposer i begge hænder, så tænder en loftlampe med sensor lyset for dig. Med mindre du da ikke har installeret Philips Hue, som via GPS på din smartphone selv tænder det lys, du har brug for, så snart du nærmer dig din bopæl.

Brug lyset smart, også om natten - det er både rart, sikkert og med LED er strømforbruget minimalt.

...skrevet af 22. august 2016 af Greenline.dk - Brian